Unokák a szabadidőben

Amikor nagymama szerepre készülte, többször mondták ismerőseim, akik akkor már nagyszülők voltak, hogy amikor majd megszületnek unokáim, egy semmihez nem hasonlítható csodálatos érzést fogok megtapasztalni. Hasonló lesz ez az érzés ahhoz, amikor gyermekeim megszülettek, de sokkal felszabadultabb, kevésbé kötelességteljes lesz.

Bevallom őszintén, nagyon vártam már, hogy meg szülessen első unokám, mert nagyon kíváncsivá tettek ismerőseim kijelentései.

Mint minden várva várt esemény, ez is elérkezett egyszer. Jött a hír a fiamtól, hogy bármelyik pillanatban nagymama lehetek. Azonnal indultam a kórházba, hogy minél közelebb legyek, amikor bekövetkezik a csodálatos esemény.

Végre a karomba is vehettem a pici csodát, ami igazán megváltoztatta az egész család életét, így többek között az enyémet is.

Valóban átjárta az egész testemet, szívemet a melegség és büszkeség. Akkor éreztem ehhez hasonlót, amikor gyermekeim megszülettek, de ez sokkal erősebb, mélyebb érzés. A büszkeség mellett nagyfokú nyugalom is elárasztott, mivel rendben, egészségesen megszületett a csöppség.

Ettől a naptól kezdve igyekeztem minél több időt eltölteni unokámmal. Rengeteget sétáltunk, játszottunk, rajzoltunk, mondókákat tanultunk.

Néhány év múlva megszületett második unokám, így már két pici játszott főszerepet az életemben. Csak köszönni tudom a sorsnak, hogy lehetőségem van szabadidőmben foglalkozni unokáimmal. Sok időt töltünk a szabadban. Ma már módunkban áll kisebb nagyobb túrákat is tervezni, mivel szinte elrohant a hat év, mióta nagymama szerepben büszkélkedhetek.

Ezeken a kirándulásokon nagyon érdeklődőek a gyerekek. Mára már nagyon sok növényt, állatot ismernek a környező hegyekben. Utolsó túránkon videót szerettem volna készíteni a tavaszi héricsről, hogy később is meg tudjuk nézni a védett növényt, de a felvételt nem tudtam elkészíteni, mert a telefonom kamerája elromlott.

Szerencsére a xiaomi szerviz munkatársai fél órán belül kicserélték a hibás alkatrészt.

Leave a Comment