Könnyen csak segítséggel megy

Nemrégiben úgy döntöttem, hogy azt, amit tíz éve csoportvezetőként csinálok, amiben felbecsülhetetlen szakami tapasztalatra tettem szert, saját vállalkozásban, saját emberekkel és irányítással szeretném csinálni. Fő mozgatórugóm az volt, hogy mindaz a vezetésbeli és szakmai hiányosság, ami engem már nagyon zavart, feloldódhasson. Nem akartam már tovább úgy dolgozni, hogy látom, mennyi mindent lehetne jobban, könnyebben, profibban, szakmailag tökéletesebben csinálni, de senki sem hallgat rám. Nem érdeke egy nagy vállalatnak változtatni azon, ami megy és működik, még akkor sem, ha azzal az általa nyújtott szolgáltatás minősége jóval magasabb lenne bármely versenytársa által kínáltnál.

Belefáradtam abba, hogy mindig erőfeszítéseket teszek azért, hogy jobban és profibban tudjuk végezni a munkánkat, de süket fülekre találok, akármennyi energiát teszek is bele.

Alapítottam tehát egy saját vállalkozást. A szakami résszel és a brigád vezetésével tökéletesen tisztában voltam, de számos, a vállalkozói létet megnehezítő adminisztratív feladattal és jogszabályi kötelezettséggel azonban nem. Feleségem mindenben segítségemre volt, de bizony egy kis idő elteltével azért már jelezte számomra, hogy érti, hogy csalódtam a több szekciós vezetésben, és szeretnék mindent kézben tartani és jól csinálni, egyedül azonban nem bírja ő sem a munkát. Sem mennyiségében sem szakmai hozzáértésében, mert például a tűzvédelem területe annyira speciális, jogszabályi kötelezettségekkel és tiltásokkal, határidőkkel és elkészítésre váró dokumentumokkal tarkított, hogy ő bizony nem boldogul vele. Tűzvédelmi szabályzatot kell készíteni például, tűzvédelmi oktatást kell tartani, abban sem volt biztos, hogy tűzriadó gyakorlat megtartására a tevékenységhez mérten kötelesek vagyunk-e vagy sem. Azt javasolta, keressünk erre egy külső partnert, aki segítségünkre lesz, és számos feladatot levesz a vállunkról.

A keresés tökéletesen sikerült. Azóta is töretlen együtt dolgozunk a külső partnerrel, aki bebizonyította, nem mindent kell egyedül csinálni ahhoz, hogy a vállalat jól működjön, minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani és sikeres legyen. Ma már tudom, hogy sokkal könnyebb és hatékonyabb segítséggel működtetni a vállalkozást, nem beszélve arról, hogy sokkal több energia és idő jut a minőségi kérdések hatékony megoldására.

Leave a Comment