Egyszerű fájdalom, vagy komolyabb baj előszobája?

Ma már szinte minden második ember legalább időközönként panaszkodik arról, hogy derékfájás nehezíti az életét a felmérések szerint. Ennek oka egyrészt a vízfogyasztási szokásaink hanyatlása, másrészt nyilván a táplálkozás és a tápanyagok változásának folyamatában kereshető, harmadrészt pedig a testtartásunk mint olyan egyre nagyobb szerepet kell hogy kapjon az életünkben, mert a tartóizmok edzésének hiánya, a vírusfertőzések mind-mind a mélyizmok ellen harcolnak, és a jövőben biztosan egyre több embernek lesz dolga a mindennapi otthoni torna hogy elejét vegye komolyabb problémák kialakulásának vagy a már meglévő problémákat kezelni tudja.

De mit jelezhet számunkra a derékfájás? Egy egyszerű gyorsan múló tünet, vagy valami komolyabb nehézség előszobája is lehet? Az igazság az, hogy mindkettő igaz. Ha valaki rendszeres edzésmunkát végez és egy-egy gyakorlat kivitelezésével problémája van, akkor bizony a derékfájás sem fog elmaradni, sportmasszázs ide vagy oda. Az is igaz viszont, hogy ha valaki dereka gyenge mélyizomzati szinten, viszont minden nap túlterheli, akkor is derékfájás fog jelentkezni, de akkor komolyabb problémák is könnyebben ki fognak alakulni hosszabb távon. A teljes igazság pedig az, hogy mindkettővel foglalkozni kell, hiszen mindkettő okozója lehet ma már szinte népbetegségnek számító gerincsérv állapotának.

Ha tehát derékfájás üti fel a fejét az életünkben mielőbb keressünk egy masszázsterapeuta segítségét. A sima masszázs nem lesz elegendő, a frissítőmasszázs pedig inkább a lélekre hat, mint a fizikai testet tartja karban, tehát másra jó. Egy alternatív masszázsterapeuta viszont már jócskán rendelkezik a szükséges fogásokkal és tapasztalattal, hogy el tudja dönteni az állapot súlyosságát, orvosi segítséget tudjon ajánlani és kiegészítő terápiaként akár egy gerincsérv esetében is segíteni tudjon. Mint olyan pedig a www.lamiris.hu oldalt tudom tökéletes ajánlatként adni. Itt biztosan minden problémára gyógyírt talál az, aki időpontot foglal.

Leave a Comment