Egy álmom vált valóra

Kicsi gyerekkoromtól fogva nagyon szeretem az üveget, annak minden formájában. Nagypapám üvegfúvó volt, és nem egyszer elvitt engem magával a gyárba, ahol láthattam, hogyan készülnek a szebbnél szebb és csillogónál csillogóbb üveg dolgok. Voltak ott poharak, edények, díszek, minden, mi szem, szájnak ingere, és hát nem kell mondanom, hogy bár nem volt veszélytelen, hiszen nagyon magas hőfokon dolgoztak ezek az emberek, soha semmi bajom nem lett, mert mindig nagyon figyeltem magamra. Már nagyon korán megtanultam felelősen viselkedni, és hát mindennek köszönhetően a munkafolyamatokat is. Tizenévesen, a szünidőben már én magam is készítettem titokban – még a saját szüleim sem tudtak róla, csak a nagypapám – saját pici üveg dolgokat. Ő tudta, hogy megbízhat bennem, és szerette volna átadni nekem mindazt a tudást, ami a birtokában volt. Nagyon szerettem őt és hihetetlen hálás voltam neki. Rengeteg időt töltöttünk együtt.

Ennek hagyatékaként, ma már elmondhatom, hogy az egyik leghíresebb magyar egyedi üvegékszereket készítő személy vagyok, és nem csak magam miatt vagyok erre nagyon büszke, hanem legfőképp azért, mert így a nagypapám emlékét minden nap őrizhetem, és tovább vihetem tudását, amit édesapám nem szeretett volna. Az én gyerekeim szintén nem szeretnének ezzel foglalkozni, semmilyen szinten sem érdekli őket az üveg, de remélem az unokámmal majd nekem is más lesz a helyzet. Meglátjuk.

Addig is viszont az álmom másik részét is meg kell valósítani, tekintve, hogy egy webshopot szeretnék létrehozni, ami lehetővé teszi, hogy széles körben tudjanak vásárolni ezekből a termékekből. Ehhez pedig megtaláltam a két legfontosabb partnert, úgyhogy most már biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz a projekt. A webesem kiváló, a termékfotózásra pedig a https://szikyfoto.hu/ kértem fel, aki hihetetlen gyönyörű képeket készít nekem ezekről a csillogó csodákról. Azt hiszem, hogy ez a projekt egy láthatatlan kéz által is segítve van.

Leave a Comment