A világ legjobb főnöke

Az ember rengeteget gondolkodik dolgokon, mikor még nem lépett ki a munkaerőpiac akadályokkal tűzdelt terepére, de már a kapujában áll. Emlékszem, én főiskolai utolsó évemben rengeteg mindent tervezgettem. Hála a jó égnek nagyon sok minden meg is valósult belőle. Egyszer sem gondolkodtam azonban arról, hogy milyen lesz majd az a munkahelyi légkör, ahol dolgozni fogok, meg fognak-e becsülni, milyenek lesznek a kollégáim és hát a legfontosabb talán mind közül, hogy milyen lesz majd a főnököm.

Nem panaszkodhatok, mert igazság szerint közel tizenöt éve dolgozom már, de még sosem volt olyan hely, ahová gyűlöltem volna bemenni a kollégák, a munka, a hangulat vagy a főnök miatt. De azt is fel kell, hogy ismerjem, hogy még sosem volt annyira jó főnököm, mint most, az utolsó helyen, immáron több, mint négy éve. Nem csak hogy nagyon jól végzi a vállalat vezetését, és kedveli az embereket, mindent kézben tart és mindenről tud, de mindig rettenetesen emberséges és ami mindennél fontosabb, hogy a vállalat minden egyes munkavállalóját megbecsüli. A recepcióstól a fő vezetőkön át a takarítókig, mindenkihez van egy-egy jó szava, kedves, és szinte mindenkiről tud mindent, mert bár csak pár percet, de mindenkire szán és beszélget. Ez számomra felfoghatatlan és nagyon szimpatikus, már-már mondhatom, példakép. Nem mellesleg, hogy hallgat is a munkavállalók ötleteire.

Nem olyan régen például az egyik munkás felvetette neki, hogy mennyire jó lenne, hogy ha mindenki egységes munkaruhát hordana. Természetesen nem mindenki ugyanazt, vagy ugyanolyat, de talán ugyanolyan színűt vagy logóval ellátottat lehetne. Ez annyira megragadta a mi kis főnökünket, hogy azonnal munkaruha után nézett, és az ajandekozd.hu csapatával mind a húsz ember számára előteremtette az egyedi munkaruhát a mindennapokra. Nem vagyunk nagy cég és világmegváltó dolgokat sem fogunk létrehozni azzal a húsz emberrel, de azt tudom, hogy lehet, hogy a világ legjobb főnöke a miénk, és bizony ezért is, aki ide bekerül már sosem akar tovább állni. Nehéz is itt helyet találni, egészen egyszerűen meg kell várni míg valaki nyugdíjba megy.

Leave a Comment