A tökéletes partner

Nem is olyan régen kezdtem dolgozni az új munkahelyemen, egy nagy ügyvédi iroda titkárnőjeként. Én pályakezdőként úgy gondoltam, hogy kicsit nagy falat számomra egy ekkora iroda igazgatása, hiszen hozzám tartozott az ügyfélfogadástól kezdve az adminisztrációs feladatokon át, néhány beszámoló elkészítésén és az irodai szerek beszerzésén keresztül szinte minden. Én azonban sosem voltam félős, és elég jól teljesítettem az egyetemen is, voltak kitűzött céljaim, amik eléréséhez bizony nagy szükség volt erre a munkára, abban való tökéletes helytállásomra.

Mondanom sem kell, hogy a kezdeti időkben nagyon stresszes időkön mentem keresztül. Reggel már aggódva értem az irodába, azt mantráztam egész úton, hogy minden eszköz működjön, mert bizony a műszaki berendezések terén egész analfabéta vagyok. Ahogy teltek a napok és egyre rázódtam bele a munkába, kezdett ez a feszültség is oldódni bennem. Az irodában nagyon segítőkészek voltak, jó volt a hangulat és a csapat is, egyre inkább illeszkedtem be.

Az egyik reggel azonban előbb kellett bemennem, mert határidős anyagot kellett összekészítenem. Szinte senki nem volt benn az irodában egészen délutánig, mert mindenki tárgyaláson vagy szabadságon volt. Akkor meg sem fordult a fejemben, hogy bármilyen műszaki probléma adódhatna. Mégis adódott, legalábbis én akkor azt hittem. A nyomtató HP 304 patron ugyanis meghibásodott. Én legalábbis azt gondoltam akkor még. Mondanom sem kell, hogy pánikba estem. Megkerestem a számlát és a partner cég elérhetőségét és felkerestem őket.

Nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Elmondták, hogy ők élethosszig tartó garanciát vállalnak a festékkazettára, és műszaki meghibásodás esetén természetesen azonnal intézkednek, ám felhívták nagyon kedvesen a figyelmem, hogy ez egy annyira megbízható termék, hogy szinte sosem volt még vele probléma. Én közöltem velük, hogy ki nem fogyott, viszont nem működik, kértem, hogy segítsenek, mert határidős munkáim vannak és nagyon gyorsan szükségem van a színes nyomtatóra. Azonnal ki is jöttek és hoztak nekem egy új 304 patront, a nyomtatót szemlélve azonban elmosolyodták magukat, ugyanis a patronnak semmi baja nem volt. Banális probléma volt a nyomtató kábelezésnél, amit gyorsan segítettek megoldani és már mehetett is tovább a nyomtatás és a munka.

Természetesen nem győztem megköszönni a segítséget, kifizettem az új HP patront és bőséges borravalót adtam a kiérkezésért, a gyors segítségért és azért, hogy ezt a bakimat a cégnél, ha lehet senki se tudja meg. Én azóta sem hallottam vissza a történetet egy kollégától sem. Azóta is tőlük rendelek mindent, amit csak lehet. Hosszútávú együttműködésre számíthatnak részünkről.

Leave a Comment