Fantasztikus megoldás

Nagyon sokáig meg kell mondjam őszintén, egyáltalán nem foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy a házban termelt szemét, a műanyag termékek, a papír hulladék elhelyezése hogyan történik, milyen időmennyiség kell ahhoz, hogy ezek a fajta háztartási hulladékok el tudjanak bomlani és egyáltalán milyen terhelést jelentek én magam a környezet és az állat- növényvilág számára. Persze azt mondják, hogy ehhez nagyrészt meg kell érni, én azonban azt gondolom, hogy ez a kérdéskör és a hulladék gyűjtés és elhelyezés kérdései nem kapnak elég hangsúlyt az életünkben. Nem épül bele a mindennapjainkba a környezettudatos és egyáltalán a tudatos szemét gyűjtés és válogatás módszere és formái, és bár én egy ideje már azt gondoltam, hogy szinte teljes mértékben bele építettem a mindennapjaimba a tudatos kezelését ezeknek a kérdéseknek, rá kellett jönnöm, hogy van egy kérdéskör, amit még én sem vettem figyelembe.

Sosem foglalkoztam ugyanis a használt olaj gyűjtő pontok lehetőségével, és azzal, hogy a használt sütő olaj gyűjtés és tudatos feldolgozás legalább annyira fontos kérdés, mint a műanyag vagy papír hulladék gyűjtése, újrahasznosítása és a környezetet legkevésbé terhelő módon való tárolása, feldolgozása, elhelyezése. Én ma már teljes mértékben a használt sütőolaj gyűjtő pontok valamelyikén helyezem el a háztartási zsiradékot, és erre buzdítok mindenkit, nem csak azért, mert végtelen egyszerű és kényelmes megoldás, hanem azért is, mert rendkívüli módon segítjük ezzel a saját környezetünket. Persze ez számunkra nem is annyira fontos kérdés még most jelenleg. A gyerekeinké s unokáink számára azonban azt gondolom, egyre égetőbb kérdés és probléma, ezért kutya kötelességünk felelősséggel gondolkodni róla.

Mindenkinek ajánlom tehát az eqka.hu oldalt és minden általa kínált lehetőséget a használt sütő olaj környezettudatos és felelősségteljes elhelyezésére és újra hasznosítására, feldolgozására.

Leave a Comment